Noodlokalen voor OBS 't Smelleken

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 21 juli heeft de gemeenteraad ingestemd met onze motie om alles in het werk te stellen om extra lesruimte voor het einde van de zomervakantie te realiseren voor OBS ’t Smelleken. Deze motie werd door ons samen met H&G ingediend en kon op steun rekenen van de fracties CDA, VVD en een deel van de fractie van Valkenswaard Lokaal.


’t Smelleken kampt al jaren met een ruimtetekort, waardoor leerlingen onderwijs moeten volgen in lokalen die hier niet voor geschikt en bestemd zijn, waaronder de kleuterspeelzaal. Hierdoor zouden bijvoorbeeld de kleuters gekort worden op hun lichamelijke beweging. Dit is weten te voorkomen, maar alleen als de bovenbouw wekelijks met de bus naar en van sporthal De Wedert pendelt. Kortom, van goede onderwijskwaliteit is niet meer te spreken.


In september wordt het Integraal Huisvestignsplan (IHP) vastgesteld, waarin de toekomstige scholenbouw binnen de gemeente Valkenswaard wordt bepaald. Hierin wordt budget toegekend en besloten voor welke vorm van verbouwing per basisschool gekozen is. Hierin is voor ons nog onbekend hoe er rekening is gehouden met eventuele noodvoorzieningen en de termijn waarbinnen deze gerealiseerd kunnen worden. Omdat de situatie voor basisschool ’t Smelleken zo schrijnend is en de leerkrachten en de kinderen bij ons aan de bel hebben getrokken, hebben we het college verzocht om nu al snel mogelijk noodlokalen te realiseren zodra het schoolbestuur een aanvraag hiervoor doet.


Om dit soort problematiek eerder in kaart te brengen, hebben we het college verder gevraagd te onderzoeken welke overige basisscholen in onze gemeente tegen een soortgelijke problematiek aanlopen of aan dreigen te lopen. Hopelijk kunnen we in de toekomst als gemeente de dreigende ruimtetekorten eerder opvangen.

door Bas van Gorp 23 nov., 2023
Valkenswaard Centrum: VOTE brengt leven in de brouwerij!
03 okt., 2023
Teleurstellende raadsvergadering: geen gratis parkeren en maximumsnelheid belangrijke verkeersaders naar 30 km per uur
21 jul., 2023
Kermispolitiek
door Bas van Gorp 30 jun., 2023
Kraakhelder signaal voor de toekomst: horecagebied Luikerweg blijft uitgaansgebied
door Joost Beerens 17 sep., 2022
VOTE maakt inmiddels een half jaar deel uit van de gemeenteraad van Valkenswaard. Een geschikt moment om terug te kijken op wat we de afgelopen periode bereikt hebben, maar ook om vooruit te blikken op onze plannen voor de nabije toekomst.
21 jul., 2022
Wethouder Pijnenburg feliciteert winnaars Foot printers project SG Were Di
02 jul., 2022
Op donderdag 30 juni 2022 heeft de gemeenteraad unaniem het raadsprogramma vastgesteld. Wij waren hiervan initiatiefnemer en zijn blij dat de gemeenteraad unaniem vertrouwen heeft uitgesproken in een nieuw geluid. Ook Rens Pijnenburg is namens VOTE geïnstalleerd als wethouder, waardoor Robèr Coolen zijn raadszetel heeft ingenomen.
Meer laatste nieuws
Share by: